top of page

Het team

IMG_2831.JPG

Erika Feenstra

Algemeen coördinator

erikafeenstra@stapverder.org

Adam Alibaks

Coördinator - Nederlandse les

adam@stapverder.org

Het goede geven: een ander wat gunnen

​Het is overweldigend. Op onze vraag om toiletartikelen voor bezoekers van Stap Verder, kwam veel binnen. Alle negen voorraaddozen zitten boordevol met shampoo, douchegel, zeep, scheermesjes, body crème, tandpasta, tandenborstels en flos, waspoeder en maandverband. Dat is een heel ander gezicht dan een paar maanden geleden, toen de bodem van de dozen in zicht kwam en we bezoekers soms moesten teleurstellen. Nu kunnen ze zelfs kiezen tussen het ene merk tandpasta en het andere.

 

Bij de Protestantse gemeente, Rooms Katholieke parochie, de Lutherse gemeente en de Evangelische Broedergemeente werd afgelopen weken voor ons ingezameld. 

Het is voor onze bezoekers zo bemoedigend! Het is voor iemand die moeilijk rond komt , de huur niet meer bij elkaar krijgt of de rekeningen niet meer betaalt, niet gemakkelijk hulp te vragen. En in een gesprek moeten we vaak teleurstellen als er hulp bij het betalen van huur gevraagd wordt. 

Maar dan zie je de opluchting op het gezicht, als we uitleggen dat we wel een verwijzing naar de gratis voedselpakketten van de voedselbanken en naar de kledingbank kunnen geven. En dat we ook toiletartikelen in de aanbieding hebben. Daarmee houden ze weer meer geld over voor de huur. Sommige bezoekers verbaast die vrijgevigheid wel eens, maar als we vertellen dat veel kerkleden en vrienden van Stap Verder op die manier achter hen staan ontroert ze dat. 

En zo ontroert het ons, als we een gegeven zakje met toiletartikelen openen en onderin een winkelbonnetje vinden ter waarde van 25 euro. Ineens realiseer je je, dat die negen dozen een bedrag van enkele honderden euro’s vertegenwoordigen. Vele gulle gevers hebben er geld voor over om niet alleen een stukje zeep, maar zelfs hele lekkere stukken zeep en goede handcrèmes te gunnen. En anderen vinden in hun kast goede producten die niet gebruikt worden. Aan de producten die binnenkomen zie je dat er met zorg en aandacht gekozen is om iets goeds te geven. Hartelijk dank daarvoor! 

Namens onze bezoekers,

Erika Feenstra

bottom of page