top of page

Juridisch spreekuur

Sommige juridische vragen kunnen niet gemakkelijk worden beantwoord door medewerkers van het sociale spreekuur. Ingewikkelde vragen bijvoorbeeld over verblijfsvergunningen, uitkeringen, arbeidsovereenkomsten, naamswijzigingen, of vragen over familierecht.

Stap Verder biedt daarom een gratis juridisch spreekuur aan waarin u uw vragen kunt stellen aan een advocaat. U kunt uw probleem of vraag voorleggen, en de advocaat zal u dan in korte tijd zo goed mogelijk voorlichten. Mocht duidelijk worden dat voor uw probleem een uitgebreider advies, of een procedure nodig is, dan kan de advocaat u gaan begeleiden vanuit het eigen advocatenkantoor.

De advocaten

Het Juridisch spreekuur wordt verzorgd door advocaten van Advocatenkantoor De Binnenstad. Dit kantoor is een bekend kantoor in Amsterdam dat gespecialiseerd is in het verlenen van rechtsbijstand aan mensen met weinig of geen geld.

 

De twee advocaten die u kunt spreken op het juridisch spreekuur zijn gespecialiseerd in de juridische problemen van migranten.

juridishe_spreekuur.png

mr. drs. T.F.W. Kouwenhoven en mr. A.C.de Klerk en mr. A. de Graaf 

Deze advocaten zijn onafhankelijk. Ze horen niet bij de overheid. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. De advocaten zullen niet aan anderen vertellen wat ze met u hebben besproken, tenzij u daar toestemming voor geeft.

Tijden 

Het Juridisch Spreekuur vindt plaats, op iedere tweede woensdag van de maand 14:00 - 16:00 uur

U bent altijd welkom op dit spreekuur. Een afspraak maken is niet nodig, maar u kunt u wel inschrijven voor het spreekuur.

Houdt u er wel rekening mee dat het kan zijn dat u even moet wachten voordat u met de advocaat kunt praten.

bottom of page