top of page
vrouwen_enpowerment_4.JPG

Vrouwen Empowerment

Het Vrouwen Empowerment project in Stap Verder geeft vrouwen de kans nieuwe vaardigheden op te doen en andere vrouwen te leren kennen.

Er zijn naailessen waarin een gedegen cursus kleding maken wordt gegeven. Cursisten leren de maat te nemen, patronen te maken en kleding naar eigen ontwerp te produceren. Met deze vaardigheid kunnen vrouwen kleding voor zichzelf of voor hun kinderen maken, kleding herstellen en op bestelling kleding maken. Het produceren van Afrikaanse vrouwen kleding staat hierin centraal maar er worden b.v. ook broeken en colberts gemaakt.

Tijdens de handvaardigheidslessen maken de vrouwen sierraden en tassen. Er is een jaarlijkse excursie naar een museum of textielfabriek ter inspiratie. Het werken met diverse materialen en technieken voor het maken van verkoopbare producten is belangrijk, maar het ontwikkelen van eigen creativiteit en ontspanning doen daar niet voor onder.

Catering en taartdecoratie zijn nog twee vaardigheden die in ontwikkeling zijn. We hopen die in de toekomst aan te kunnen bieden.

Deelnemende vrouwen komen langere tijd en maken veel nieuwe vrienden en krijgen nieuwe netwerken. De naailessen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond en de handvaardigheid op zaterdagen.

De vrouwen presenteren hun producten tweemaal per jaar tijdens een modeshow.

vrouwen_enpowerment_1.JPG
vrouwen_enpowerment_3.JPG
bottom of page