top of page

Introductie Vrijwilligerswerk

Stap Verder zoekt vrijwilligers:

Gastvrouw/gastheer:

 • deur openen, welkom heten, koffie en thee schenken, inschrijven voor Nederlandse les, kledingbank, gebruik internet, wasmachine bedienen, orde houden en boodschappen doen. Momenteel plek vrij voor: Maandagmiddag, woensdag hele dag, vrijdagmiddag, over ene tijdje ook op dinsdag en donderdag, maandagochtend en vrijdagochtend!
   

Nederlandse les:

 • klassikaal of individueel Nederlandse taalles geven
   

Communicatie, Social Media en Public Relations:

 • het vernieuwen en bijhouden van de inhoud van de website

 • het zelfstandig bijhouden van de sociale media: facebook, twitter

 • het opbouwen, versterken en contact houden met de organisaties in ons netwerk- zoeken naar (betere) manieren van samenwerken, in overleg met de coördinator
   

Asielzoekers, vluchtelingen migranten wegwijs maken in het spreekuur:

 • de sociale spreekuren: op maandag en vrijdag zijn er spreekuur medewerkers nodig voor een dagdeel of een dag: ben je nuchter en heb je een goed verstand, ben je hulpvaardig en een doener die er niet tegenop ziet de telefoon te pakken en informatie te zoeken en regelingen te treffen, kom dan kennismaken, maatschappelijk werkers en pastores bijzonder welkom!
   

Relatiebeheer:

 • in overleg met de coördinator per email, telefoon en brief en door middel van persoonlijke presentaties: kerken en organisaties enthousiast maken om ons met vrijwilligers, tweedehands goederen, toiletartikelen en etenswaren en geld te steunen.
   

Waarom vrijwilliger worden bij Stap Verder?

Wat Stap Verder uniek maakt als locatie en organisatie om vrijwilligerswerk te doen, is dat je werkt in een internationale omgeving. Je komt in contact met mensen die hun wortels in allerlei culturen en werelddelen hebben. Zij leven vaak in een totaal andere leefwereld dan die van jou, wat het interessant maakt om hen te leren kennen. 

Je wordt in Stap Verder lid van een soort van familie, maar dan wel van een zeer grote familie waarvan de leden soms een tijdje thuis wonen, maar dan weer uitvliegen, die je soms jaren niet meer ziet en dan ineens voor de deur staan. En sommige bezoekers komen een keer voor informatie en zien we daarna nooit meer terug. Zij vervolgen dan hun weg. 

Zorg hebben voor elkaar staat voorop en anderen ten dienste willen staan. Samen proberen we een stap verder te komen in het leven en helpen elkaar daarbij. 
 

Neem voor meer informatie contact op met Erika Feenstra.

bottom of page